Schilderwerk

Enkel glas

Enkel glas kunnen wij in onderstaande soorten leveren en professioneel laten plaatsen door onze glaszetters.

Isolatieglas

Isolatieglas bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. De droge lucht tussen de twee glasplaten is voor een groot deel verantwoordelijk voor de isolatie. Droge lucht heeft namelijk een hoge warmteweerstand. De isolatie in dubbel glas kan per type dubbel glas verschillen. De isolatie is afhankelijk van de spouwbreedte (tussenruimte tussen 2 glasplaten).

9% btw op isolerend glas

Wanneer u enkel glas in uw woning vervangt door isolerend glas, dan is het lage BTW tarief van toepassing op de loonkosten. Hiermee wordt de investering voor u als woningbezitter laag gehouden en bovendien wordt een energiebesparing gerealiseerd. Vaak zijn er ook nog subsidiemogelijkheden.

Blank glas

Standaard enkel glas is er in verschillende diktes vanaf 3 mm.

Figuurglas

Figuurglas is een doorschijnend glas, gemaakt van blank of gekleurd glas waarop een patroon is aangebracht. Er zijn verschillende varianten met ieder zijn eigen patroon.

Gekleurd glas

Gekleurd enkel glas (verkrijgbaar in diverse kleuren) kan worden gebruikt in zonwerende combinaties tegen uv-straling en/of om het zicht te beperken.

Glas in lood

Dit kan in zowel enkele als dubbele beglazing worden toegepast.

Ontspiegeld glas

Ontspiegeld glas wordt gebruikt bij ingelijst glas, fotolijsten en dergelijke.

Spiegel

Spiegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en soorten gemaakt in allerlei maten, eventueel met rondingen, uitsparingen, geslepen etc. 

Gehard glas

Veiliger bij een eventuele breuk; het glas springt in vele kleine brokjes in plaats van scherven. Je ziet dit bijvoorbeeld bij bushokjes, theekopjes en autoruiten. Er zijn veel soorten glas die gehard kunnen worden. Bijvoorbeeld floatglas, diverse soorten figuurglas, 1 zijde van gelaagd glas, maar ook gekleurde glaspanelen en glas met een speciale coating (zonwerend). Ook wordt gehard glas gebruikt bij bijvoorbeeld glazen kasten en tafels.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit minimaal 2 glasplaten, met daartussen een plastic tussenlaag. Ook heeft de pvc-folie een uv-werende werking en zullen stoffen en andere materialen binnen een stuk minder verkleuren. Gelaagd is dus bijzonder sterk en behoort tot het veiligheidsglas.

Gehard gelaagd glas

Als de sterkte van gehard of gelaagd glas niet toereikend is, wordt een combinatie gemaakt van gelaagd en gehard glas. De combinatie zorgt voor een veilig stuk glas. Een van de voordelen: als het breekt, breekt het in duizenden stukjes. Daarbij valt het glas niet uit elkaar, maar blijft het aan elkaar zitten zodat het nog steeds een geheel is. Gehard gelaagd glas wordt dan ook hoofdzakelijk gebruikt voor balkonruiten, balustrades, luifels, doorvalbeveiligingen en op al die plaatsen waar een grote kans bestaat dat iemand door het glas kan vallen. Ook in de auto-industrie wordt tegenwoordig gehard gelaagd glas toegepast.

Bekijk ook:

Uitgevoerde opdrachten