Schilderwerk

Beglazing

LTB Schildersgroep levert oplossingen voor al uw beglazing. Ramen vervangen in uw huidige woning of nieuwe ramen plaatsen in een nieuwbouwproject? Wij staan als glaszetbedrijf bekend om onze kwaliteit. En bij glasschade bieden we snel en effectief hulp.

Vanwege de diverse materialen en toepassingsmogelijkheden zetten wij gespecialiseerde glaszetters in. Vakmensen die perfecte nastreven bij het leveren en aanbrengen van de verschillende soorten beglazing.

Subsidie

Wist u dat u subsidie kunt krijgen voor energiebesparende toepassingen in uw woning? Hiervoor is er door de overheid de Subsidie energiebesparing eigen Huis rijksoverheid. https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh-vve

U-waarde

De mate waarin glas isoleert, hangt af van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, des te beter de isolatie van het glas. Ter vergelijking:

*Enkel glas: U-waarde ongeveer 6

*Standaard dubbel glas: U-waarde < 3

*HR+ glas: U-waarde < 2

*HR++ glas: U-waarde < 1,2

*Triple glas: U-waarde tussen de 0,5 en 0,7 afhankelijk van de spouwbreedte

Soorten beglazing en toepassingsmogelijkheden

Hieronder een korte uitleg over de verschillende soorten enkel, dubbel en triple glas.

9% btw op isolerend glas

Wanneer u enkel glas in uw woning vervangt door isolerend glas, dan is het lage BTW tarief van toepassing op de loonkosten. Hiermee wordt de investering voor u als woningbezitter laag gehouden en bovendien wordt een energiebesparing gerealiseerd. Vaak zijn er ook nog subsidiemogelijkheden.

Ventilatieroosters

Ventilatie draagt bij aan het wooncomfort. Door de toepassing van ventilatieroosters krijgt u namelijk altijd frisse lucht in uw woning. Ventilatieroosters zijn bij ons verkrijgbaar in vele kleuren en type uitvoeringen.

Overig

Ook leveren wij hardglazen deuren, tafelbladen, suskasten en verwerken we authentieke houten roedes of loodstrippen.

Isolatieglas

Isolatieglas bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. De droge lucht tussen de twee glasplaten is voor een groot deel verantwoordelijk voor de isolatie. Droge lucht heeft namelijk een hoge warmteweerstand. De isolatie in dubbel glas kan per type dubbel glas verschillen. De isolatie is afhankelijk van de spouwbreedte (tussenruimte tussen 2 glasplaten).

Triple glas

Triple glas kunnen wij in onderstaande soorten leveren en professioneel laten plaatsen door onze glaszetters.

Gehard glas

Veiliger bij een eventuele breuk; het glas springt in vele kleine brokjes in plaats van scherven. Je ziet dit bijvoorbeeld bij bushokjes, theekopjes en autoruiten. Er zijn veel soorten glas die gehard kunnen worden. Bijvoorbeeld foatglas, diverse soorten figuurglas, 1 zijde van gelaagd glas, maar ook gekleurde glaspanelen en glas met een speciale coating (zonwerend). Ook wordt gehard glas gebruikt bij bijvoorbeeld glazen kasten en tafels.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit minimaal 2 glasplaten, met daartussen een plastic tussenlaag. Ook heeft de pvc-folie een uv-werende werking en zullen stoffen en andere materialen binnen een stuk minder verkleuren. Gelaagd is dus bijzonder sterk en behoort tot het veiligheidsglas.

Gehard gelaagd glas

Als de sterkte van gehard of gelaagd glas niet toereikend is, wordt een combinatie gemaakt van gelaagd en gehard glas. De combinatie zorgt voor een veilig stuk glas. Een van de voordelen: als het breekt, breekt het in duizenden stukjes. Daarbij valt het glas niet uit elkaar, maar blijft het aan elkaar zitten zodat het nog steeds een geheel is. Gehard gelaagd glas wordt dan ook hoofdzakelijk gebruikt voor balkonruiten, balustrades, luifels, doorvalbeveiligingen en op al die plaatsen waar een grote kans bestaat dat iemand door het glas kan vallen. Ook in de auto-industrie wordt tegenwoordig gehard gelaagd glas toegepast.

Bekijk ook

Uitgevoerde opdrachten